AGFO

AGFO Talks filminspelning och livesändning

Bakgrund:
Med jordbruk, forskning, produktion och handel i ett och samma nätverk, identifierar AGFO affärs- och utvecklingsmöjligheter i ett matsystem i omvälvning. Det gör de tack vare kunskap och analytisk förmåga inom mat, innovation och hållbarhet.

AGFOs populära seminarieserie AGFO Talks ger chans till fördjupning i viktiga ämnen tillsammans med kollegor i matsystemets alla branscher. Spännande gäster och experter bjuds in som tillsammans med AGFOs egna moderatorer skapar dynamiska möten och oväntade vinklar.

Livesändning / Filmproduktion / Webinar

Lösning:
2018 drog AGFO igång med AGFO Talks. De bjöd in till öppna seminarier med olika ämnen som ”Hur handlar vi maten i framtiden?”, ”Vilken mat behöver vi?”, ”Hur kan innovation skapa ett hållbart matsystem?”. Seminarierna skapade stort intresse och blev snabbt fullsatta, ofta med långa kölistor.

Sedan starten har Brid filmat samtliga seminarium. Tanken bakom att filma alla seminarium i sin helhet har varit för att göra sändningen tillgänglig för alla. Sändningarna har filmats med tre kameror för att återge samtalens dynamik.

När coronapandemin bröt ut ställde AGFO och Brid snabbt om för att fortsätta kunna leverera AGFO Talks – men i webinarformat istället. Brid hjälpte AGFO att genomföra fyra livesändningar 2020.

Effekt:
AGFO Talks fysiska seminarier blev snabbt populära men livesändningar visade sig också ha sina fördelar. Under 2018 och 2019 fick AGFO begränsa antalet gäster efter seminarielokalens kapacitet. Det positiva med ett livesänt event är att hur många som helst kan följa panelsamtalen. Dessutom kan gästerna ställa sina frågor direkt i sändningsforumet och kan både få svar direkt i sändningen eller i efterhand.

Genom att ha filmat samtliga seminarium har AGFO lyckats bygga upp matigt arkiv med spännande frågeställningar och intressanta insikter att återvända till. Det rörliga materialet har hjälpt AGFO att sprida sina seminarium och att nå ut till rätt målgrupper.

Här kan du kolla på AGFO Talks sändningar i full längd men också nedklippta korta versioner.

”Vår serie AGFO Talks, med fokus på framtidens mat, har blivit en stor succé. Vi har arbetat ihop med Brid sedan serien startade 2018 – och vi är så nöjda med samarbetet. Tack vare Brids gedigna kompetens inom filmproduktion kombinerat med en flexibilitet och kommunikativ förmåga har vi nått dit vi ville: en modern och högkvalitativ produktion med fingertoppskänsla.” 

Lovisa Madås, grundare av AGFO.